_

Το Όραμά μας

Η MAGMA Γεωργικές Εισροές Α.Ε. διαπιστεύθηκε το 2012 από τις ελληνικές αρχές για να πραγματοποιήσει πειράματα αγρού σύμφωνα με την ορθή πρακτική πειραμάτων αποτελεσματικότητας (Ο.Π.Π.Α.). Μέχρι το 2014, δημιουργήθηκαν δύο καλά εξοπλισμένες μονάδες, επιτρέποντας δοκιμές τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια Ελλάδα. Στη συνέχεια, το 2016 αποκτήσαμε διαπίστευση για τη διεξαγωγή μελετών υπολειμμάτων σύμφωνα με την ορθή εργαστηριακή πρακτική (Ο.Ε.Π.).

Από το 2021 η MAGMA κάνει τα πρώτα της βήματα στην αγορά των Γεωργικών Εφοδίων, σε ένα περιβάλλον επιταχυνόμενης ανατροπής των μέχρι σήμερα τρόπων προσέγγισης της φυτοπροστασίας και της θρέψης.

Οι δύο αυτοί βασικοί συντελεστές της γεωργικής παραγωγής, αναπτύχθηκαν με ταχείς ρυθμούς την εικοσαετία 1960-1980. Τότε, η όλη προσπάθεια εστίαζε στη διάδοση της εφαρμογής των χημικών μεθόδων, για την προστασία και την λίπανση των καλλιεργειών. 

Οι επιπτώσεις  στο περιβάλλον και την υγεία του καταναλωτή, εκτός κραυγαλέων περιπτώσεων, δεν είχαν ενταθεί στον βαθμό που έχουν σήμερα. Στις μέρες μας, η πρακτική αυτή έχει ανατραπεί και η προστασία της υγείας του χρήστη, του καταναλωτή και του περιβάλλοντος προέχει αυτής των καλλιεργειών, ειδικά στην Ευρώπη, που το υψηλό επίπεδο διαβίωσης, παρέχει αυτή την ευχέρεια.

Τα αυστηρά κριτήρια ασφαλείας για την έγκριση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, οδήγησαν στην απαγόρευση ή τον περιορισμό της χρήσης σκευασμάτων, με αποτέλεσμα την ελλιπή προστασία πολλών καλλιεργειών. Το κενό αυτό γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί με ενίσχυση της άμυνας των φυτών με εναλλακτικά βιοδραστικά μέσα, η/και με την καταπολέμηση των ασθενειών με βιοκτόνα, συνήθως φυσικής προέλευσης. Η Ε.Ε.προωθεί τέτοιες λύσεις κυρίως μέσω στοχευμένης χρηματοδότησης. Παρά το γεγονός ότι τα βίο-σκευάσματα έχουν δυνατότητες υποκατάστασης εν μέρη της χημικής καταπολέμησης, παρουσιάζουν έλλειμα στην επιστημονική τεκμηρίωση και τις βέλτιστες πρακτικές εφαρμογής τους.

Σε ότι αφορά τα χημικά λιπάσματα, η χρήση τους είναι απαραίτητη, λόγω του ότι οι ετήσια φυτική παραγωγή αφαιρεί από το έδαφος σημαντικές ποσότητες ανόργανων στοιχείων. Αν και στην Ελλάδα οι αγροί συνήθως υπολιπαίνονται, η επιστήμη μπορεί να βοηθήσει στην ορθολογική χρήση λιπασμάτων μέσω της γεωργίας ακριβείας.

Στη MAGMA ξεκινάμε με στόχο να τεκμηριώσουμε επιστημονικά την δράση και τις διαδικασίες εφαρμογής των όπλων που μας δίνει η φύση, η επιστήμη και η πείρα, καθώς και να υποδεχτούμε και να προωθήσουμε νέες ιδέες και μεθόδους. Ελπίζουμε να συμβάλλουμε στην επέκταση της γνώσης και να στηρίξουμε την ανάπτυξη προϊόντων και διεργασιών σε ένα πεδίο δύσκολο, θολό και ανασφαλές. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε πως θα αξιοποιηθούν πληρέστερα πολλά υπάρχοντα αλλά και νεοεισερχόμενα προϊόντα και θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην χρήση τους.

Ξεκινάμε με έμπειρους παλιούς, αλλά και με νέους φιλόδοξους και δραστήριους επιστήμονες διαφόρων κλάδων που συνδέονται με την φυτική παραγωγή, με στόχο την παραγωγή νεωτερικών σκευασμάτων και διεργασιών.Διαθέτουμε σημαντικές εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής στη Χώρα μας, τις οποίες και επεκτείνουμε. Συνεργαζόμαστε με πολυεθνικές εταιρείες που έχουν τους ίδιους στόχους, με επιστημονικά ιδρύματα και πανεπιστήμια.. Ελπίζουμε να κάνουμεένα βήμα μπροστά, ένα βήμα προόδου.Σας καλούμε να κάνουμε αυτό το βήμα μαζί.

Δραστηριότητες

Στη MAGMA στοχεύουμε στη σημαντική συνεισφορά μας στη πρόοδο της ελληνικής γεωργίας κάτω από τις νέες συνθήκες. Με αυτούς τους στόχους δραστηριοποιούμαστε σε:

 • Εισαγωγή πρωτοποριακών  προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητάς τους υπό τις τοπικές συνθήκες και υποστήριξη στην αδειοδότησή τους.
 • Διανομή των προϊόντων σε καλλιεργητές σε όλη την Ελλάδα με ένα από τα πιο ισχυρά δίκτυα διανομής γεωργικών προϊόντων στην Ελλάδα, αλλά και παροχή της απαραίτητης τεχνογνωσίας για την επιτυχή χρήση τους.
 • Παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων θρέψης για πληθώρα καλλιεργειών.
 • Συμβολή στη δημιουργία ενός hub γνώσης και εμπειρίας στις πράσινες γεωργικές πρακτικές, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των γεωργών.
 • Ανάπτυξη αποτελεσματικών και φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων ενάντια στα πιο δύσκολα παράσιτα και ασθένειες της περιοχής της Μεσογείου για την προώθησή τους εντός και εκτός Ελλάδας.
Γιατί να συνεργαστείτε μαζί μας;

Επιλέγοντας τα προϊόντα μας έχετε σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα βάσει δοκιμών αγρού στην Ελλάδα.
 • Ισχυρό δίκτυο διανομής για αξιόπιστη παράδοση.
 • Υποστήριξη από ειδικούς για υγιείς καλλιέργειες.

Για να προωθήσετε τα προϊόντα σας, η MAGMA προσφέρει:

 • Δοκιμές αγρού που διεξάγoνται από την πιστοποιημένη μονάδα μας.
 • Βοήθεια στις διαδικασίες αδειοδότησης από την έμπειρη ομάδα μας.
 • Καταξιωμένες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και συσκευασίας, και ένα εθνικής εμβέλειας δίκτυο διανομής με άριστα εκπαιδευμένους γεωπόνους.

Εάν συνεργαστείτε με την πειραματική μας μονάδα, προσφέρουμε:

 • Μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών GEP και GLP, με εμπειρία σε πολλές καλλιέργειες.
 • Έμπειροι γεωπόνοι με ουσιαστική γνώση των βασικών ασθενειών και παρασίτων στις ελληνικές καλλιέργειες.
 • Ένα εκτεταμένο δίκτυο καλλιεργητών και γεωπόνων, συνεργασίες με αναλυτικά εργαστήρια και άριστη επικοινωνία με τις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Για συνεργασία σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης θα συνεργαστείτε με μία ομάδα:

 • Επιστημονικό ενδιαφέρον και δυναμισμό.
 • Πολυετή ακαδημαϊκή και ερευνητική εμπειρία, σε βιολογία, πληροφορική και μηχανική, αλλά και εμπειρία σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
 • Αποφασιστικότητα για να καλύψουμε όλα τα στάδια από την έρευνα μέχρι το πετυχημένο προϊόν, συμπεριλαμβανομένης της σωστής διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας.

Contact usΕπικοινωνία