_

Η Ιστορία μας

Η MAGMA Γεωργικές Εισροές Α.Ε. διαπιστεύθηκε το 2012 από τις ελληνικές αρχές για να πραγματοποιήσει πειράματα αγρού σύμφωνα με την ορθή  πρακτική πειραμάτων αποτελεσματικότητας (Ο.Π.Π.Α.). Μέχρι το 2014, δημιουργήθηκαν δύο καλά εξοπλισμένες μονάδες, επιτρέποντας δοκιμές τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια Ελλάδα. Στη συνέχεια, το 2016 αποκτήσαμε διαπίστευση για τη διεξαγωγή μελετών υπολειμμάτων σύμφωνα με την ορθή εργαστηριακή πρακτική (Ο.Ε.Π.). Τα έτη 2018-20 η MAGMA γνώρισε μια σημαντική επέκταση. Το τμήμα πειραμάτων αγρού απέκτησε νέο χώρο με γραφεία και εργαστήρια με σκοπό να βελτιώθούν και να αναβαθμίστούν οι υπηρεσίες μας. Ξεκινήσαμε να δημιουργούμε διεθνείς συνεργασίες για την εισαγωγή προηγμένων, φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων φυτοπροστασίας στην Ελλάδα. Η πώληση επιλεγμένων προϊόντων ξεκίνησε μέσω του δικτύου διανομής της συνεργαζόμενης εταιρείας AΛΦΑ Γεωργικά εφόδια Α.Ε.. Τέλος, δημιουργήθηκε ένα νέο τμήμα R&D στην Κρήτη και δημιουργήθηκαν στενές συνεργασίες με τον ακαδημαϊκό χώρο για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών. Το 2020 η MAGMA απέκτησε κτήρια αποθηκών, εργαστήρια και κτήρια παραγωγής για λιπάσματα σε Οινόφυτα και αναπτύσει νέες εγκαταστάσεις στην Κόρινθο μεγαλώνοντας έτσι το εύρος των υπηρεσιών της σε τομείς Logistics και παραγωγής λιπασμάτων. Τα επόμενα χρόνια, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία επέκτασης, με κίνητρο ένα φιλόδοξο όραμα.

Το Όραμά μας

Σήμερα, η γεωργία αντιμετωπίζει μια σημαντική πρόκληση. Από τη μία πλευρά, πρέπει να διατηρηθούν τα υψηλά επίπεδα παραγωγής για να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού. Από την άλλη πλευρά, το βαρύ κόστος των κλασικών γεωργικών εισροών για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον γίνεται σαφέστερο. Αυτή η πρόκληση οδηγεί σε μια σημαντική παγκόσμια στροφή προς καινοτόμες γεωργικές μεθόδους και τεχνολογίες που είναι και αποτελεσματικές και φιλικές προς το περιβάλλον. Θέλουμε να συνεισφέρουμε σημαντικά στη πρόοδο της ελληνικής γεωργίας κάτω από τις νέες αυτές συνθήκες. Με αυτούς τους στόχους, θα συνεχίσουμε:

 • Εισαγωγή πρωτοποριακών  προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητάς τους υπό τις τοπικές συνθήκες και υποστήριξη στην αδειοδότησή τους.
 • Διανομή των προϊόντων σε καλλιεργητές σε όλη την Ελλάδα με ένα από τα πιο ισχυρά δίκτυα διανομής γεωργικών προϊόντων στην Ελλάδα, αλλά και παροχή της απαραίτητης τεχνογνωσίας για την επιτυχή χρήση τους.
 • Συμβολή στη δημιουργία ενός hub γνώσης και εμπειρίας στις πράσινες γεωργικές πρακτικές, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των γεωργών.
 • Ανάπτυξη αποτελεσματικών και φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων ενάντια στα πιο δύσκολα παράσιτα και ασθένειες της περιοχής της Μεσογείου για την προώθησή τους εντός και εκτός Ελλάδας.
Γιατί να συνεργαστείτε μαζί μας;

Χρησιμοποιώντας τα προϊόντα μας μπορείτε να βασιστείτε σε μας:

 • Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα βάσει δοκιμών αγρού στην Ελλάδα.
 • Ισχυρό δίκτυο διανομής για αξιόπιστη παράδοση.
 • Υποστήριξη από ειδικούς για υγιείς καλλιέργειες.

Για να προωθήσετε τα προϊόντα σας στην  αγορά σας προσφέρουμε:

 • Δοκιμές αγρού που διεξάγoνται από την πιστοποιημένη μονάδα μας.
 • Βοήθεια στις διαδικασίες αδειοδότησης από την έμπειρη ομάδα μας.
 • Καταξιωμένες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και συσκευασίας, και ένα εθνικής εμβέλειας δίκτυο διανομής με άριστα εκπαιδευμένους γεωπόνους.

Εάν συνεργαστείτε με την πειραματική μας μονάδα, προσφέρουμε:

 • Μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών GEP και GLP, με εμπειρία σε πολλές καλλιέργειες.
 • Έμπειροι γεωπόνοι με ουσιαστική γνώση των βασικών ασθενειών και παρασίτων στις ελληνικές καλλιέργειες.
 • Ένα εκτεταμένο δίκτυο καλλιεργητών και γεωπόνων, συνεργασίες με αναλυτικά εργαστήρια και άριστη επικοινωνία με τις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Για συνεργασία σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης θα συνεργαστείτε με μία ομάδα:

 • Επιστημονικό ενδιαφέρον και δυναμισμό.
 • Πολυετή ακαδημαϊκή και ερευνητική εμπειρία, σε βιολογία, πληροφορική και μηχανική, αλλά και εμπειρία σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
 • Αποφασιστικότητα για να καλύψουμε όλα τα στάδια από την έρευνα μέχρι το πετυχημένο προϊόν, συμπεριλαμβανομένης της σωστής διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας.

Contact usΕπικοινωνία